Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

melonowe kuleczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta 4 garście
melon kantalup 1/2 szt.
sok jabłkowy 400 ml
sok z cytryny 1 łyżka
mięta 2 gałązki do dekoracji
lód 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: melonowe kuleczki

Dzień wcześniej przygotuj dwa rodzaje kostek z miętą. Opłucz liście mięty. 4 listki odłóż, a pozostałe utrzyj w moździerzu. Włóż utarte zioła do foremek na lód i zalej wodą. Do czterech foremek włóż całe listki i dolej wodę. Wstaw do zamrażalnika.
Z miąższu melona za pomocą specjalnej łyżeczki wykrój małe kulki. Na dno szklanek włóż najpierw lodowe kostki z tarta miętą, połóż na niej kulki z melona, zasyp tłuczonym lodem i dodaj kostki lodu z listkami mięty. Zalej wszystko sokiem jabłkowym i skrop sokiem z cytryny. Udekoruj gałązką mięty i od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak