Sposób przygotowania

Dzień wcześniej przygotuj dwa rodzaje kostek z miętą. Opłucz liście mięty. 4 listki odłóż, a pozostałe utrzyj w moździerzu. Włóż utarte zioła do foremek na lód i zalej wodą. Do czterech foremek włóż całe listki i dolej wodę. Wstaw do zamrażalnika.
Z miąższu melona za pomocą specjalnej łyżeczki wykrój małe kulki. Na dno szklanek włóż najpierw lodowe kostki z tarta miętą, połóż na niej kulki z melona, zasyp tłuczonym lodem i dodaj kostki lodu z listkami mięty. Zalej wszystko sokiem jabłkowym i skrop sokiem z cytryny. Udekoruj gałązką mięty i od razu podawaj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !