Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryki 3
ogórków konserwowych 6
cebule 4
mięsa gulaszowego 0,5 kg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane szaszłyki

Warzywa myjemy. Paprykę oczyszczamy i kroimy w nieduże kawałki. Cebulę kroimy na ósemki. Mięso jeśli są za duże kawałki kroimy je na mniejsze i doprawiamy solą i pieprzem. Ogórki kroimy w większe plasterki. Na patyczki do szaszłyków nawlekamy na przemian mięso, cebula, papryka i ogórek. Grillujemy aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak