Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorący deser jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
bułki słodkie 3 szt
cukier waniliowy 1/2 op
śmietanka słodka wg uznania
rodzynki 5 dkg
masło 1 łyżka
cukier puder 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorący deser jabłkowy

Jabłka umyć, ściąć wierzchołki, wydrążyć pestki i trochę miąższu, posypać w środku cukrem. Wysmarować masłem żaroodporne naczynie, ułożyć na dnie plasterki bułeczek, skrapiając wrzącą śmietanką zagotowaną z wanilią i cukrem. Resztki bułki skropić również śmietanką, wymieszać z opłukanymi rodzynkami, nałożyć do środka jabłek. Ułożyć je na podłożu z bułeczek i wstawić do wygrzanego (170 stopni) piekarnika. Piec pół godziny, podać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 02.10.2013 14:43
fajny deserek :)
Bernadeta1 23.08.2013 08:32
taki deserek to coś na moje smaki
kate.500 28.02.2013 20:42
Pyszny deserek dla jablkowego lasucha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak