Sposób przygotowania

Jabłka umyć, ściąć wierzchołki, wydrążyć pestki i trochę miąższu, posypać w środku cukrem. Wysmarować masłem żaroodporne naczynie, ułożyć na dnie plasterki bułeczek, skrapiając wrzącą śmietanką zagotowaną z wanilią i cukrem. Resztki bułki skropić również śmietanką, wymieszać z opłukanymi rodzynkami, nałożyć do środka jabłek. Ułożyć je na podłożu z bułeczek i wstawić do wygrzanego (170 stopni) piekarnika. Piec pół godziny, podać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Pyszny deserek dla jablkowego lasucha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    taki deserek to coś na moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    nutellla

    fajny deserek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !