Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe racuszki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 15 dag
proszek do pieczenia pół łyżeczki
jajko 2 sztuki
mąka 8 dag
sól szczypta
cukier puder
olej
dżem truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe racuszki

Marchewki obieramy, ścieramy na race, mieszamy z jajkami, mąką, proszkiem i solą. Rozgrzewamy olej na patelni. Ciasto dajemy po trochu na patelnię. Smażymy z obu stron. Smarujemy dżemem lub posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 05.05.2012 08:25
muszą byc smaczne
tomek18 11.02.2012 10:56
bardzo smaczne
iwa643 26.08.2011 07:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak