Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki francuskie z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa marcepanowa 8 dag
jabłka 4 szt
sok z cytryny 3 łyzki
cukier 2 łyzki
mąka 15 dag
ciasto francuskie 1 op
białko 1 szt
daktyle 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki francuskie z jabłkami

Ciasto rozmrozić, pokroić na 10 równych kwadratów. Daktyle i masę marcepanową drobno pokroić. Jabłka pokroić, dusić 5 min. z cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z marcepanem i daktylami. Mase ułozyć na ciescie, dwa przeciwległe rogi zlepić, posmarować białkiem. Piec 20 min w temp. 200 C.Posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.03.2012 15:39
smaczne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak