Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto borówkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
mąka 1 szklanka
borówki
cukier puder 1 szklanka
jajko 2
masło 1,5
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto borówkowe

6 białek ubijamy na sztywno, dodając następnie cukier oraz stopniowo po 1 żóltku - miksujemy na wolnych obrotach. Na koniec dodajemy make zmieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy łyżką. Pieczemy ok 35-40 minut w temp 170* Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, a nastepnie dodajemy pojedynczo jajka. Upieczony biszkopt przekrawamy na pół i w srodek dajemy większą częsć may, przykrywamy górą biszkoptu i ponownie smarujemy pozostałą masą. Na ciasto układamy umyte borówki i zalewamy je galaretką przygotowaną zgodniez przepisem na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 02.06.2012 11:55
pycha
ben-ka 31.05.2012 09:05
Z niecierpliwością czekam aż dojrzeją moje borówki:)
Betka 25.05.2012 21:18
fantazja;))
aleksa123 19.01.2012 11:21
super wygląda
BernadettaP 19.10.2011 13:49
pyszne :-)
kochanyptysiu 05.10.2011 19:00
super
agnieszka137 16.09.2011 13:40
apetyczne, zjadłabym kawałeczek:)
Elżbieta17 16.09.2011 12:46
Musi być smaczne:)
Magdalena/26Mooi 04.09.2011 17:33
bardzo dobre
MAR3STA 02.09.2011 08:48
pyszne ciasto
Iwusia 11.08.2011 23:21
A jak ślicznie wygląda :)
Agnieszka_B 05.08.2011 18:22
Pyszniutki deser!
halina17 01.08.2011 13:45
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak