Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola jasiek z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 35dag
cebula 1
marchew 1
seler kawałek
por 1
pietruszka 1
wędzony boczek 20dag
przecier pomidorowy 2łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola jasiek z boczkiem

Namoczoną dzień wcześniej fasolę w przegotowanej letniej wodzie ugotować.Oddzielnie udusić drobno pokrojone jarzyny i boczek ,połączyć z miękką fasolą ,dodać przecier pomidorowy ,doprawić solą ,pieprzem,cukrem i jeszcze chwilę dusić.Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 20.12.2011 22:48
dobre
Papryczka 03.12.2011 15:23
pyszne danie bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak