Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż gotowany na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż szkl
woda 4l
tłuszcz 2łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż gotowany na szybko

Ryż opłukać ,zalać małą ilością wody i moczyć 1godzinę.Następnie osączyć go i wsypać do wrzącej osolonej wody z dodatkiem tłuszczu .Gotować na dużym ogniu bez przykrycia przez 8min.Odcedzić ,a sito z ryżem wstawić do garnka i szczelnie przykryć dobraną pokrywką.Po kilku minutach ryż nadaje się do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara997 08.11.2022 23:17
dziekuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak