Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z ryby słodkowodnej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 80dag
włoszczyzna 20dag
tłuszcz 2łyżki
mąka łyżka
śmietana 1\\8l
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
papryka
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z ryby słodkowodnej

Oczyszczone warzywa pokroić w paski i podgotować w małej ilości wody.Rybę sprawić ,odfiletować i pokroić w paski szerokości 2cm.Z głowy,płetw i ości ugotować wywar.Filety obsmażyć w rozgrzanym tłuszczu ,połączyć z warzywami ,dodać 3łyżki wywaru i dusić 15min.Mąkę rozmieszać z 1\\8zimnego wywaru i zagęścić potrawę.Doprawić do smaku startą gałką ,pieprzem ,ziołami,dodać śmietanę.Gotową potrawę posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.11.2011 16:37
Bardzo smaczne, ciekawe połączenie. Chętnie bym zjadła te flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak