Sposób przygotowania

Oczyszczone warzywa pokroić w paski i podgotować w małej ilości wody.Rybę sprawić ,odfiletować i pokroić w paski szerokości 2cm.Z głowy,płetw i ości ugotować wywar.Filety obsmażyć w rozgrzanym tłuszczu ,połączyć z warzywami ,dodać 3łyżki wywaru i dusić 15min.Mąkę rozmieszać z 1\\8zimnego wywaru i zagęścić potrawę.Doprawić do smaku startą gałką ,pieprzem ,ziołami,dodać śmietanę.Gotową potrawę posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo smaczne, ciekawe połączenie. Chętnie bym zjadła te flaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !