Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek konserwowy 1-2 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 40 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuka
ziele angielskie 2-3 sztuka
mąka 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso opłukać pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroic drobno i podsmażyć razem z mięsem. Pieczarki obrac i pokroic w ćwiartki. Ogórki i paprykę pokroić na małe kawałki. Mięso przełożyc do garnka i ugotować z przyprawam, chillii i kostką rosołową. Mąke utlić na patelni. Pod koniec gotowania do garnka wsypac mąkę oraz paprykę, ogórka i pieczarki. Gotowac do momentu aż pieczarki będą ugotowane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak