Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek z młodej kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 40 dag
kapusta kiszona 50 dag
ziemniaki 1\\2 kg
marchew 3
pieprz kolorowy
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
Kucharek SMAK LATA
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek z młodej kiszonej kapusty

Najpierw wstawiłam w garnku wodę wrzuciłam żeberka , 2 marchewki, a 3 zostawiłam aby póżniej zetrzeć na tartce. Gdy się zagotuje woda - wrzucam kostki, kapustę drobno pokrojoną i przyprawy . I to ma się gotować , w tym czasie obieram ziemniaki kroję w kostkę i gotuję w osobnym garnku do miękkości . Gdy kapusta będzie miękka to wrzucam same ziemniaki do kapusty , jeszcze z pół godziny gotuję to razem , doprawiam do smaku pieprzem ziarnistym kolorowym świeżo zmielonym , na koniec robię zasmażkę z oliwy i mąki dodaję do zupy i mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasica2210 03.05.2013 16:08
Mmmm uwielbiam :)
Zoso 11.05.2012 22:05
pożywna zupa
babcia
babcia 15.03.2012 11:35
smaczny
Margo1 01.08.2011 10:30
Wszystkie zupy uwielbiam gęste i takie właśnie robię .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak