Sposób przygotowania

Najpierw wstawiłam w garnku wodę wrzuciłam żeberka , 2 marchewki, a 3 zostawiłam aby póżniej zetrzeć na tartce. Gdy się zagotuje woda - wrzucam kostki, kapustę drobno pokrojoną i przyprawy . I to ma się gotować , w tym czasie obieram ziemniaki kroję w kostkę i gotuję w osobnym garnku do miękkości . Gdy kapusta będzie miękka to wrzucam same ziemniaki do kapusty , jeszcze z pół godziny gotuję to razem , doprawiam do smaku pieprzem ziarnistym kolorowym świeżo zmielonym , na koniec robię zasmażkę z oliwy i mąki dodaję do zupy i mieszam.

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wszystkie zupy uwielbiam gęste i takie właśnie robię .
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pożywna zupa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasica2210

    Mmmm uwielbiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !