Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane z bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
szynka 15 dkg
koperek 1 peczek
śmietana 12% 2 łyzki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
bazylia 3-4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane z bazylią

Jajka ugotowac na twardo. Z ugotowanych wyciągnąć żółtka tak aby nie uszkodzi białek. Szynkę pokroic w drobną kosteczkę. Żółtka zmiksowac ze śmietaną i majonezem oraz koperkiem i bazylią. Doprawic do smaku. Tak powstałą masę nakładac do białek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 01.08.2011 10:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak