Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka obmyć pod bieżącą zimną wodą. Następnie papierem kuchennym wytrzeć z wody. Pokroić na kawałki wielkości około 2 cm na 1cm. Smażyć na oleju do uzyskania brązowego koloru. Następnie przygotować szklankę wody do której wsypać przyprawę do Gyrosa Prymat i zalać tym mięso. Gotować na patelni na mniejszym ogniu do całkowitego odparowania wody. Gdy woda odparuje dodać 4 łyżki pikantnego ketchupu i wymieszać w nim mięso na patelni. Całość przełożyć do salaterki najlepiej przezroczystej i ułożyć na dnie. Następnie układać na tym posiekane w kostkę warstwami kolejno: ogórki, cebulę i na koniec kukurydzę. Przygotować sos: 4 łyżki majonezu, 4 łyżki ketchupu pikantnego oraz 3 łyżki czosnku granulowanego Prymat, sól i pieprz do smaku. Sos wymieszany do jednolitej konsystencji przelać do salaterki jako kolejną warstwę. Na koniec umyć każdy liść kapusty pekińskiej pod bieżącą wodą, odciąć głąby i same liście poszarpać i ułożyć jako ostatnią warstwę na salaterce. Po wystygnięciu gyrosa na dnie, wsadzić całość co najmniej na 1h do lodówki do \"przegryzienia\".

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszna jest
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    rewelacja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    lubię, polecam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszna sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pysznosci bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !