Sposób przygotowania

Ananasy obrać, usunąć twarde rdzenie. Jednego ananasa pociąć na mniejsze kawałki, zmiksować blenderem i przełożyć do garnka. Drugiego ananasa pociąć na małe kawałki i dodać do ananasa zmiksowanego. Dosypać cukier i zagotować. Gotować 10 minut. Żelatynę namoczyć w wodzie, następnie ją rozpuścić, dodać do ananasów i wymieszać. Dżem przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 15-20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Uwielbiam, szkoda, że u nas ananasy są takie drogie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ja też bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ładnie wygląda
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Taki dżemik i świeżutkie bułeczki. Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !