Sposób przygotowania

Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków.
Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć.
Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut.
posolić i popieprzyć do smaku.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Bardzo lubię żołądki.
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    doskonałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie dania lubię :) i żołądki już kupiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !