Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki kokosowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 4 łyżki
masło 6 dag
mąka 1 kg
jajko 4 sztuki
drożdże 6 dag
sól 1 szczypta
mleko 1 szklanka
masa
wiórka kokosowe 30 dag
cukier 10 dag
mleko 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki kokosowe

CIASTO: Z mleka, masła, cukru, 2 jajek, soli i drożdży zagniatamy ciasto. Odstawić na 2 godziny. MASA: Do mleka wsypujemy wiórki, cukier, podgrzewamy ciągle mieszamy aż się zrobi masa. Ciasto rozwałkować. Okroić mały kawałek, nałożyć masę, zwinąć w rulonik i w ślimaczka. Ułożyć na blasze. Posmarować roztrzepanym jajkiem i pocukrzyć. Piec w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak