Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kapusta z koperkiem i skwarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
koperek 3 łyżki
boczek wędzony 10 dag
margaryna 3 łyżki
mąka 2 łyżki
marchew 2 szt
sól do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kapusta z koperkiem i skwarkami

Kapustę poszatkować, zalać wodą, dodać szczyptę soli, zagotować, odcedzić. Następnie wlać odrobinę wody, dodać utartą na tarce marchew, ocet i gotować na półmiękko. Z margaryny i mąki zrobić jasną zasmażkę, połączyć z kapustą i chwilkę gotować. Wsypać koperek, dodać stopiony, pokrojony w kostkę boczek, wymieszać. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.11.2013 20:59
Apetyczna kapusta.
Wacław 20.12.2011 09:00
pyszniutka !
Iwona51
Iwona51 27.10.2011 10:05
pycha
Robert10 16.08.2011 17:50
pyszna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak