Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, zalać wodą, dodać szczyptę soli, zagotować, odcedzić. Następnie wlać odrobinę wody, dodać utartą na tarce marchew, ocet i gotować na półmiękko. Z margaryny i mąki zrobić jasną zasmażkę, połączyć z kapustą i chwilkę gotować. Wsypać koperek, dodać stopiony, pokrojony w kostkę boczek, wymieszać. Podawać do obiadu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszna kapustka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczna kapusta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !