Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle w sosie serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 4 łyżeczki
mąka 1/4 szklanki
gałka muszkatołowa szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
ser żółty 25dag
mleko 2 szklanki
natka pietruszki garść
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle w sosie serowym

Ser zetrzeć.
Rozpuścić masło,dodać mąkę i zamieszać (zasmażka). Do gotowej wlać ok pół szklanki mleka.Zamieszać i powoli wlewać resztę. Doprawić i mieszając gotować na małym ogniu. Gdy zgęstnieje, wrzucać porcjami ser i czekać aż się rozpuści. Na koniec posypać natką i ewentualnie doprawić do smaku solą.
Muszle ugotować (tak na 2,3 porcje), odcedzić i wymieszać z serem w garnku po czym nakładać na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak