Sposób przygotowania

Makaron conchiglioni (duże muszle) gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie.

Pieczarki obieramy ze skóry, część z nich kroimy w plastry i wraz z pokrojoną w kostkę cebulką przysmażamy na patelni a pozostałe kroimy w kostkę i również z cebulką przysmażamy (przyprawiamy je solą i pieprzem do smaku).
Mięso mielone wieprzowo- wołowe przysmażamy na patelni, dodajemy do niego pokrojone w kostkę pieczarki i na samym końcu sos do spaghetti (ja używam sosu firmy Uncle Beans).

Makaron nadziewamy naszym sosem i wkładamy do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, posypujemy go odrobiną sera, na nie układamy sporą warstwę pieczarek (tych pokrojonych w plasterki) i znowu posypujemy serem.
Pieczemy w temp. 180-200 st przez ok 30 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    pyszności!!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ale smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    same smakołyki;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    muszą smakować rewelacyjnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    rewelacja,pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    dla mnie bomba:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    ekstra, lubię makaron pod wszelka postacią:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo apetyczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    też takie robię ale nie dodaje sosu do spaghetti tylko odrobinę koncentratu pomidorowego na wierzch
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    super
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zawsze ten rodzaj makaronu stosowałam jako 'miseczki' na farsz i podawałam jako przekąskę na zimno, następnym razem spróbuję w wersji zapiekanej :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !