Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

beza

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt.
cukier puder 100 g
cukier 100 g
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: beza

Cukry mieszamy ze sobą. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Partiami dodajemy cukier ubijając jeszcze kilka minut. Blachę wykładamy pergaminem. Robimy małe beziki. Suszymy 2 godziny w nagrzanym do 120 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak