Sposób przygotowania

Fasolę moczymy całą noc .Do dużego garnka wkłądamy namoczoną fasolę zalewamy woda .dodajemy lisć laurowy ,ziele .Gotujemy ok 40 min . Dodajemy starte na duzych oczkach warzywa i kucharek 2 -3 łyżki . Na patelni smażymy pokrojoną cebulę i kiełbasę . do fasoli dodajemy pomidory z puszki,przecier i przyprawę do fasoli . PO chwili dodajemy podsmażoną kiełbasę z cebulą .Gotujemy ok 30 min na małym ogniu . Zaciągamy śmietaną dodajemy pieprz .Ja dodaję także łyżke cukru i natkę pietruszki

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pomyłka zaciągamy mąką nie śmietaną :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię i robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !