Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z wody

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
marchewka 3 szt
sól 1 łyzeczka
cukier 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
smalec 1 (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z wody

Fasolkę oczyścić, opłukać. Marchew oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. Warzywa włożyć do garnka i zalać taką ilością wody żeby je przykryła, dodać sól i cukier i ugotować do miękkości. Gotowe odcedzić. Do gorącej fasolki dodać smalec i tartą bułke. Garnek przykryć pokrywką i po 1-2 minutach, jak smalec stopi się całość kilka razy wstrzasnąć. Podawać wg. uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia1 04.03.2012 20:01
Uwielbiam, wcinam nawet samą:D
MAR3STA 12.08.2011 17:58
mniam, smaczna
anemon 12.08.2011 08:18
Robię często, bo mam w ogródku bardzo dużo fasolki.
aginaa 10.08.2011 19:33
uwielbiam taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak