Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
koperek 1 szklanka
mąka czubata 1 łyzka
mleko 2% 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
ziemniaki młode
zielenina posiekana szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Rosół zagotować i do wrzącego wrzucić ziemniaki. Całość gotować 30 minut. Po tym czasie dodać całą zieleninę i gotować jeszcze 5 minut. Mąkę dokładnie roztrzepać z mlekiem, wlać do zupy, zagotować. Zupę przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 16.08.2012 10:04
smaczna :)
marchewka 20.11.2011 23:59
ja też ją bardzo lubię
marchewka 20.11.2011 23:59
ja też ją bardzo lubię
MAR3STA 12.08.2011 17:57
uwielbiam taką zupkę;)
anemon 03.08.2011 08:05
Pyszna, letnia zupa, bardzo aromatyczna.
pawel6 02.08.2011 16:12
Taką zupę chyba będę potrafił przyrządzić... A zapowiada się bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak