Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny kotlet z kością

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety z kościa 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka do panierowania
pomidor 2 szt
olej do smażenia
bulion 0,5 szklanki
cebula 2 szt
szczypiorek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny kotlet z kością

Kotlety rozbijamy. Na talerzu rozmącamy jajka z solą i pieprzem.Na drugim talerzu bułkę tartą mieszamy z mieloną papryką. Na trzeci talerz wysypujemy mąkę.Kotlety maczamy w jajku, obtaczamy w mace, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie kotlety podlewamy bulionem i dusimy do miękkości. Do kotletów dodajemy pokrojoną w krążki cebulkę wraz ze szczypiorkiem a na 10 min przed końcem duszenia na kotletach układamy plastry pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 05.05.2012 22:47
z kostką super
jasiek 12.04.2012 20:25
Z KOŚCIĄ NAJLEPSZY
ziutula
ziutula 02.12.2011 23:14
i tak obgryźć kosteczkę....
Edyta31 24.09.2011 21:59
świetny
IKrakowianka 21.09.2011 00:30
smaczny
pawel6 02.08.2011 16:13
bardzo apetycznie wygląda:)
Emilia22 01.08.2011 08:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak