Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. Zalać rosołem i zagotować. Po 15 minutach od zagotowania dodać podzielonego na różyczki i opłukanego kalafiora. Kiedy kalafior będzie ugotowany dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię kalafiorową i dość często robię, dodaję do niej jeszcze marchewkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ja robiłam na rosole z poprzedniego dnia więc marchewka juz tam była :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Faktycznie, to ja mało uważnie przeczytałam przepis, tak czy tak, zupa pyszna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !