Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja nadziewane w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt.
pieczarki 30 dkg.
majonez 2 łyżki
wywar warzywny 1/2 litra
sól do smaku
masło 2-3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja nadziewane w galarecie

Jajka ugotować na twardo. Gdy wystygną obrać, przekroić i delikatnie wyjąć żółtka.
Pieczarki oczyścić i bardzo drobno pokroić w kostkę. Usmażyć na maśle i odstawić aby ostygły. Do żółtek dodać pieczarki, majonez, sól i pieprz i wymieszać na jednolitą masę. Jajka nadziewać nakładając farsz z górką. W wywarze rozpuścić żelatynę (wg przepisu podanego na opakowaniu). Jajka ciasno ułożyć na półmisku i zalać wywarem z żelatyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak