Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z ogonówką i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 40 dag
ogonówka 25 dag
bulion warzywny 0,5 szklanki
śmietana 0,5 szklanki
gałka muszkatołowa do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z ogonówką i cebulą

Makaron gotujemy 10 min w osolonej wodzie, odcedzamy. Ogonówkę kroimy w kostkę i mieszamy z makaronem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i przekładamy do niego makaron z ogonówką. Bulion i śmietanę mieszamy, doprawiamy gałką, solą i pieprzem.Makaron polewamy sosem, posypujemy bułką tartą i pokrojoną w cienkie krążki cebulą i obkładamy wiórkami masła. Formę przykrywamy, wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 40 min w 180 stopniach C - przez ostatnie 10 min zapiekamy bez przykrywki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.05.2012 20:31
super pomysł
ElizaT 26.09.2011 20:09
wspaniale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak