Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z czerwoną papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dkg
cebula 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
mąka 1/2 szklanki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z czerwoną papryką

Mięso pokroić na plastry, lekko zbić tłuczkiem i obtoczyć je w mące. Obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas podlać odrobiną wody i dusić do momentu, aż będą miękkie. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w paski paprykę oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Pozostawić jeszcze na ogniu około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak