Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy, usuwamy korzonki, kapelusze delikatnie wydrążamy. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem. posiekaną cebulą i bułką tartą. Do mięsa możemy dodać drobniutko posiekane korzonki pieczarek. Masę dokładnie wyrabiamy i napełniamy nią wydrążone pieczarki. Następnie pieczarki stroną wypełnioną mięsem obtaczamy w bułce tartej i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy ok. 40 min. Podajemy ozdobione kleksami z keczupu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    moja rodzinka je uwielbia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zrobie podobnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !