Sposób przygotowania

4 kg ogórków

1 kg cebuli

4 papryki

ziele ang. , liść laurowy


SOLANKA:

9 szklanek wody

1 szklanka soli


ZALEWA:

4 szklanki wody

4 szklanki cukru

4 szklanki octu


PRZYGOTOWANIE:

Umyte ogórki namoczyć w solance na 3 godziny.Cebulę pokroić w talarki,paprykę w kostkę lub paski.Do każdego słoiczka dodać listek laur. ,ziele ang.,ogórki ,cebulę , paprykę. Zagotować zalewę,gorącą zalać słoiki,pasteryzować 15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Też robię ogórki z papryką, ale kiszone.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jestem ciekawa jak smakują. Muszę wypróbować, żeby się przekonać.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry zapas na zimę
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z taką zalewą nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre ogóreczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !