Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 4 plastry
żółty ser 20 dag
majonez 3 łyżki
keczup 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z żółtym serem

Żółty ser kroimy w paski. Majonez mieszamy z keczupem. Plastry karkówki rozbijamy, smarujemy z jednej strony sosem majonezowo-keczupowym i układamy żółty ser. Delikatnie solimy i pieprzymy. Mięso zwijamy w roladki żółtym serem do środka i spinamy igłami do mięsa. Na patelni rozgrzewamy masło z dodatkiem oleju i smażymy na złoty kolor. Następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 25.09.2012 22:47
zgadzam sie
krystyna24 09.10.2011 17:30
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak