Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z karkówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 6 kotletów
ogórki kiszone 2 szt
chleb czerstwy 2 kromki
boczek wędzony 2 plastry
papryka czerwona 1 strąk
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
musztarda ostra 6 łyżeczek
tłuszcz do smażenia
bulion 0,75 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z karkówki

Plastry karkówki rozbijamy i każdy z jednej strony smarujemy łyżeczką musztardy, solimy, pieprzymy i paprykujemy.Ogórki kiszone, boczek, cebulę i chleb kroimy w słupki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Na każdym plastrze karkówki na stronie posmarowanej musztardą układamy kawałki powyższych pokrojonych składników. Mięso zawijamy w roladki, spinamy igłami do mięsa i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podczas smażenia mięso oprószamy papryką. Obsmażone mięso podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.09.2012 12:41
bardzo lubię i rolady i karkówkę ale podziwiam że się nie rozpadły-smaczne
Izabela28 03.08.2011 12:29
bardzo apetycznie wyglądają:)
Misiek1 02.08.2011 20:52
Prezentują się wyśmienicie i tak też muszą smakować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak