Sposób przygotowania

Plastry karkówki rozbijamy i każdy z jednej strony smarujemy łyżeczką musztardy, solimy, pieprzymy i paprykujemy.Ogórki kiszone, boczek, cebulę i chleb kroimy w słupki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Na każdym plastrze karkówki na stronie posmarowanej musztardą układamy kawałki powyższych pokrojonych składników. Mięso zawijamy w roladki, spinamy igłami do mięsa i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podczas smażenia mięso oprószamy papryką. Obsmażone mięso podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i dusimy do miękkości.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !