Sposób przygotowania

Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy smalec. Dodajemy mąkę i mieszamy. Do powstałej zasmażki wlewamy 3 łyżki wody, bulionu bądź innego wywaru. Dodajemy jeszcze koncentrat i całość mieszamy. Taką zasmażką możemy zagęszczać dania pomidorowe – zupy, sosy itp.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    Pomysłowe ;]
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Czemu nie skorzystać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Mam sporo pomidorów na działce, więc przepis chętnie wypróbuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Oczywiście zastępując koncentrat świeżymi pomidorami:))
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Ciekawy przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pomysłowa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !