Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa zasmażka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 90 g
woda 3 łyżki
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa zasmażka

Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy smalec. Dodajemy mąkę i mieszamy. Do powstałej zasmażki wlewamy 3 łyżki wody, bulionu bądź innego wywaru. Dodajemy jeszcze koncentrat i całość mieszamy. Taką zasmażką możemy zagęszczać dania pomidorowe – zupy, sosy itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.02.2012 11:15
Pomysłowa :)
Misiek1 02.08.2011 20:53
Ciekawy przepis!
Agnieszka_B 01.08.2011 10:03
Oczywiście zastępując koncentrat świeżymi pomidorami:))
Agnieszka_B 01.08.2011 10:01
Mam sporo pomidorów na działce, więc przepis chętnie wypróbuję:)
Jolanta_P-S 01.08.2011 06:56
Czemu nie skorzystać
agnieszka137 31.07.2011 22:02
Pomysłowe ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak