Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka marchwiowo-kalarepowa z sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepa 1 szt
marchew 2 szt
czosnek 1 ząbek
ocet winny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka marchwiowo-kalarepowa z sosem czosnkowym

Marchew i kalarepę obieramy a następnie ścieramy na tarce jarzynowej i mieszamy. Przygotowujemy sos: oliwę mieszamy z octem winnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą. Mieszamy. Sos dodajemy do warzyw i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak