Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
sól
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 paczka
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki do mięsa

Ziemniaki oskrobać i pokroić na mniejsze kawałki. Zagotować w garnku wodę. Osolić ją i zblanszować pokrojone ziemniaki. Odcedzić na sitku po czym przełożyć do miski. Posypać je przyprawą do ziemniaków i polać olejem lub oliwą. Dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ziemniaki i wstawic do piekarnika z termoobiegiem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut w zależności jak bardzo przypieczone ziemniaki lubimy. Podawać z dowolnym mięsem i sórówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak