Sposób przygotowania

jabłka obrać w niewielki kawałki i podsmażyć, dodać cukier waniliowy, cynamon i rodzynki wcześniej namoczone w wódce.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier waniliowy oraz masło, 3 zółtka + 1 całe jajko. Wyrobione ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na uprzednio wysmarowaną i wyłożoną pergaminem blaszkę, na to podsmażone jabłka.
Z białek ubić pianę, dodając 3 łyżki cukru. Wyłozyc ją na jabłka. Rozwałkować pozostałą część ciasta i przykryć białka. Piec w dobrze rozgrzanym piekarniku ok. 1 godz. Po upieczeniu wystudzic i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam szarlotkę!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Rewelacja! Smaku szarlotki nic nie pobije :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !