Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa uczta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 cukinie
pomidor 2 pomidory
groszek konserwowy 1/2 puszki
ser żółty 10 dkg
sól
pieprz
oliwa
tymianek
makaron wstążki 1/2 ciemny

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa uczta

Marakon ciemny ugotować, odcedzić. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej z oliwek. Dusić ok. 10 min. Pomidory obrać ze skórki, pokrojone w kostkę dodać do cukini i chwilę jeszcze dusić aż się rozpryczą.Kiedy warzywa będą miękkie dodać ugotowany makaron i zielony groszek. Doprawić solą i pieprzem, dodać tymianek. Wymieszać. Ser zółty pokroić w cienkie paseczki lub zetrzeć na tartce o grubych otworach. Wyłożyć z petelni danie i poprószyć serem. Na ciepłym makaronie będzie się on pięknie rozpuszczał. Przybrać świeżą, pokrojoną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 27.08.2011 19:31
świetna ta uczta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak