Sposób przygotowania

Kurki czyścimy z resztek ściółki, płuczemy i odsączamy na durszlaku. Siekamy je bardzo drobno. Cebule kroimy w drobna kostkę i szklimy na 1 łyżce masła. Dodajemy posiekane kurki, doprawiamy sola i pieprzem, mieszamy i dusimy pod przykryciem 10 minut. W między czasie mieszamy w osobnym naczyniu kopiastą łyżkę skrobii kukurydzianej z niewielką ilością wody, dodajemy do niej 5 łyżek śmietany do sosów, hartujemy gorąca wodą i dodajemy do grzybów, dusimy aż sos dobrze zgęstnieje. Rozkładamy do miseczek, posypujemy zieleniną siekaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w tym sezonie z kurkami zaszalałaś :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    To jest drugi rok z rzędu, gdzie są tak obfite zbiory. Powiem ci że przez te 2 lata nie nazbierałam tyle, co przez 20. Teraz czekam na rydze ( w zeszłym roku było dużo) i na zielonki ( te są zawsze)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja wolę jednak kurki całe albo w dużych kawałkach, ale każdy robi jak lubi, prawda? a kurek faktycznie w tym roku dużo :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe z kukurydzą
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !