Sposób przygotowania

Cisto: twaróg(najlepiej chudy) ucieramy razem z olejem, cukrem waniliowym. Następnie dodajemy ok 10 łyżek likieru i 10 dag cukru. Ucieramy na gładką masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą i dosypujemy stopniowo do masy serowej. Zarabiamy ciasto, wałkujemy i wykrawamy krążki na które układamy nadzienie i zaklejamy jak pierożki.
Nadzienie: połowę mleka gotujemy z masłem i cukrem( ok 4 łyżki) a w drugiej rozpuszczamy budynie. Całość łączymy i gotujemy ok 5 min a gdy przestygnie dodajemy ok 6 łyżek likieru. Mieszamy dokładnie i gdy masa całkowicie wystygnie układamy na ciasto.
Piec w temp 190 C przez 15 min. Można na koniec polać roztopioną polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... kuszący przepis hhehe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !