Sposób przygotowania

Dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Odstawić do stężenia.

Biszkopty (najlepiej namoczone w jakimś alkoholu lub wodzie wymieszanej z cukrem i cytryną) wyłożyć do tortownicy.

Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, na końcu ubijania dodać 2 śnieżki. Do ubitej śmietany dodajemy biały ser. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Na koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty. Ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało (minimum 1h).

Galaretkę przygotowujemy wg przepisu. Na cieście układamy banany i zalewamy tężejącą galaretkę. Znowu wstawiamy do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    EDYTKA

    wyśmienity :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !