Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Przełożyć do szklanego naczynia, dodać przyprawy i olej sezamowy. Wymieszać i pozostawić na 4 godziny w chłodnym miejscu. Po tym czasie przełożyć całość na patelnię i podpiec plastry karkówki z każdej strony.

Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na 2 godziny. Wodę odlać. Grzyby oraz obrane i pokrojone na ćwiartki cebule umieścić w garnku. Dodać podpieczone plastry karkówki, zalać bulionem warzywnym i dusić pod przykryciem około 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    robię podobne. Dla mnie jeden ze smaczniejszych sposobów na karkówkę :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zgadzam się w 100%...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super obiadek!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Bardzo apetycznie wygląda:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Do takiej karkówki kluski śląskie i będzie idealnie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Apetyczna karkóweczka...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !