Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona w sosie cebulowym-grzybowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 70 dag
grzyby suszone 6 szt.
cebula biała 2 szt.
sól 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 250 ml
olej sezamowy 50 ml
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 przyprawa

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona w sosie cebulowym-grzybowym

Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Przełożyć do szklanego naczynia, dodać przyprawy i olej sezamowy. Wymieszać i pozostawić na 4 godziny w chłodnym miejscu. Po tym czasie przełożyć całość na patelnię i podpiec plastry karkówki z każdej strony.

Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na 2 godziny. Wodę odlać. Grzyby oraz obrane i pokrojone na ćwiartki cebule umieścić w garnku. Dodać podpieczone plastry karkówki, zalać bulionem warzywnym i dusić pod przykryciem około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 16.08.2011 22:07
Apetyczna karkóweczka...
Misiek1 15.08.2011 10:20
Do takiej karkówki kluski śląskie i będzie idealnie:)
aguus 12.08.2011 23:08
Bardzo apetycznie wygląda:)
Nina7 08.08.2011 09:21
Super obiadek!
Agnieszka_B 03.08.2011 22:16
Zgadzam się w 100%...
pacpaw 03.08.2011 18:38
robię podobne. Dla mnie jeden ze smaczniejszych sposobów na karkówkę :o)
suzana 31.07.2011 15:53
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak