Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku, porcjami miód, śmietanę i mąkę wymieszaną z sodą, przyprawami i kakao. Do ciasta dodać delikatnie ubite białka. Całość wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Piec w temperaturze 170 stopni ok 1 h. Wystudzony piernik przekroić wzdłuż na 2 części, posmarować dżemem. Polać polewą czekoladową. Można posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    taki lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Jak ja lubię pierniki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !