Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik przekładany dżemem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
miód 200 gram
masło 125 gram
jaja 3 sztuki
śmietana 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1,5 łyżki
kakao 1,5 łóżki
dżem 1 słoik
polewa czekoladowa 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik przekładany dżemem

Białka ubić na sztywno. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku, porcjami miód, śmietanę i mąkę wymieszaną z sodą, przyprawami i kakao. Do ciasta dodać delikatnie ubite białka. Całość wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Piec w temperaturze 170 stopni ok 1 h. Wystudzony piernik przekroić wzdłuż na 2 części, posmarować dżemem. Polać polewą czekoladową. Można posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 31.05.2012 12:53
Jak ja lubię pierniki :)
magduś83 29.08.2011 23:28
taki lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak