Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 kg
zestaw do kiszenia 1
czosnek 3 główki
woda
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Ogórki dokładnie myjemy. W słoju układamy jeden rząd ogórków na dnie naczynia (bardzo ciasno). Pomiędzy ogórki wciskami ząbki czosnku. Dodajemy połowę zestawu do kiszenia. Układamy kolejny rząd ogórków, wciskamy czosnek i układamy resztę zestawu. Zalewamy wodą z solą (2 łyżki soli na 1l wody). Szczelnie zamykamy i odstawiamy na parę dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak